opvoeden & opgroeien
Peuter | Vakantie en vrije tijd

Vakantie en vrije tijd

De meeste mensen kijken ernaar uit: vakantie! De één kiest ervoor om op vakantie naar een ver land te gaan, de ander blijft liever dicht bij huis of blijft thuis. Of misschien gaat je peuter wel ergens logeren? Tijdens de vakantie worden vaak activiteiten met het hele gezin ondernomen. Je kunt bijvoorbeeld gaan zwemmen, bootje varen of naar een dierentuin. Als je op vakantie gaat, is het goed om je voor te bereiden voor vertrek. En hoe zorg je ervoor dat je peuter zich vermaakt onderweg naar het vakantieadres of uitstapje? En wat kun je doen als je kind last heeft van reisziekte?

Filmpje: buiten spelen

Buiten spelen op de stoep voor het huis, in de tuin, in de speeltuin of tijdens een wandeling door het park of bos. Zeker weten dat je kind hiervan geniet! Buitenspelen is niet alleen leuk, maar ook nog eens lekker en leerzaam voor je kind. Bekijk het filmpje.

Vond je dit een leuk filmpje? Kijk dan ook eens op GroterWorden.nl. Daar staan meer filmpjes over heel veel verschillende onderwerpen en leeftijdscategorieën.

50 dingen om te doen voor je 12 bent

Van een heuvel rollen, touw slingeren, in een boom klimmen, iemand ingraven in het zand, een hutje bouwen in het bos. Dat zijn volgens de Britse organisatie National Trust 5 van de 50 dingen die een kind zou moeten doen voor hij of zij 12 jaar oud is. Steeds minder kinderen spelen buiten, terwijl dat juist erg leerzaam is. Kinderen leren zich oriënteren, ruimte en snelheid inschatten, sociale vaardigheden, rolverdelingen, assertiviteit, enzovoort.

De lijst met 50 dingen: hoeveel heeft jouw kind er al gedaan?? (Klik op de afbeelding voor een vergroting.)